Automobilist twee maal gepakt

0
545

PAPENDRECHT – In de nacht van dinsdag 8 december op woensdag 9 december werd een automobilist staande gehouden door de politie voor een routinecontrole ter hoogte van het politiebureau aan de Burgemeester Keijzerweg.

De bestuurder onderging een alcoholtest, die aangaf dat de bestuurder te veel alcohol gedronken had. De 36-jarige man uit Zwijndrecht werd aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Op het politiebureau blies de verdachte 715 ugl. Het rijbewijs van de man werd direct ingevorderd. Hiervoor moet hij zich verantwoorden voor de rechter en hem wordt een verplichte EMA cursus (Educatieve Maatregel Alcohol) door het CBR opgelegd van € 1033,-

De man mocht daarna het politiebureau weer verlaten. Na nog geen half uur zagen agenten de man weer rijden in zijn auto. Hierop werd hij direct weer aangehouden, nu voor het opnieuw rijden onder invloed van alcohol en het rijden met een ingevorderd rijbewijs. De man moest op het politiebureau weer een alcohol test ondergaan. De uitslag betrof nu geen 715 ugl, maar 760 ugl.

Deze strafbare feiten worden direct meegenomen in de zaak zodra hij zich voor de rechter moet verantwoorden. Zijn voertuig werd voor 1 dag in bewaring genomen, zodat hij daar niet meer verder mee kon rijden.

Bron: Politie Drechtsteden-Buiten