Uitslag bandspanningsactie Papendrecht

0
431

PAPENDRECHT – Inwoners van de gemeente Papendrecht konden in de maand november bij het afvalbrengstation (ABS) iedere zaterdag gratis de bandenspanning van hun auto laten controleren.318 mensen hebben dit laten doen en daarvan was ongeveer 90 procent van de gecontroleerde banden te zacht opgepompt. Dat is ten opzichte van het landelijk gemiddelde (70%) een stuk hoger.”

Tijdens de controle bleek dat 21 auto’s rondreden met een lekke band en dat er 50 versleten banden gevonden werden. De gecontroleerde auto’s besparen gemiddeld zo’n 20 euro door hun banden in goede conditie te brengen.

De gemeente Papendrecht wilde met deze actie de mensen bewust maken van het feit dat het belangrijk is om te rijden met een goede bandenspanning. Luuk Thuss van “Banden op Spanning” meent dat de actie hieraan heeft bijgedragen.

Met deze actie wilde de gemeente Papendrecht mensen bewust maken van het effect van rijden met goede bandenspanning. Uit de resultaten blijkt dat daar behoefte aan is. Volgens Luuk Thuss van “Banden op Spanning” heeft de actie bijgedragen aan bewustwording onder inwoners: “Negentig procent van de gecontroleerde auto’s in Papendrecht had een te lage bandenspanning.

Indien een voertuig de juiste bandenspanning heeft, levert dat meerdere voordelen op. Het is goed voor de verkeersveiligheid en beter voor het milieu. Een auto stoot minder CO2 uit, verbruikt minder brandstof en de banden gaan langer mee.

Bron: de Klaroen