Fietsverlichtingscampagne

0
761

PAPENDRECHT – Donderdagmiddag 10 december deden leerlingen van De Lage Waard aan de Burgemeester Keijzerweg mee met de fietsverlichtingscampagne.

Met gratis pennen en fietsverlichtingssetjes werd de actie georganiseerd door de gemeenten Papendrecht en Molenlanden. Bij de start waren de wethouders Kees de Ruijter van Papendrecht en Johan Quik van Molenlanden aanwezig om over de fietsveiligheid en zichtbaarheid in het verkeer met de leerlingen te praten. Beide wethouders en gemeenten werken vaak regionaal samen als het gaat om verkeersveiligheid. Met behulp van een verkeersquiz werden leerlingen gevraagd naar hun mening en kennis over zichtbaarheid op de fiets in het verkeer.

Bij slecht weer en in het donker is het heel belangrijk dat de fietsverlichting goed werkt. Niet alleen om zelf meer te kunnen zien, maar ook om goed zichtbaar te zijn voor andere weggebruikers. Veel leerlingen die naar het voortgezet onderwijs gaan, komen uit Papendrecht en de omliggende gemeenten. Een groot gedeelte komt uit de naastgelegen gemeente Molenlanden.

De fietsverlichtingscampagne past goed binnen de doelstelling van de gemeente, regio en politie om samen te werken en kennis te delen en sluit aan bij de gemeentelijke en provinciale missie: ‘Maak een punt van nul verkeersslachtoffers’. Voor meer informatie: www.maakeenpuntvannul.nl.

Bron: de Klaroen