Kerstboodschap st. Dorpsbehoud

0
459

PAPENDRECHT – Het bestuur van de stichting Dorpsbehoud heeft een kerstboodschap gestuurd aan alle Papendrechters. Wij publiceren deze boodschap hier in zijn geheel.

“De donkere dagen voor Kerstmis zijn begonnen. Die dagen zijn ieder jaar voor veel mensen bijna letterlijk donkere dagen, door het verlies of nog steeds gevoelde gemis van dierbaren. Dit jaar komt daar nog het verdriet en de onzekerheid over de toekomst bij, de extra eenzaamheid omdat we door alle maatregelen rondom corona mekaar maar mondjesmaat mogen bezoeken, elkaar niet meer mogen omhelzen, troost op afstand moeten geven.

Veel van onze kerstrituelen, zoals gezamenlijk eten, naar een Kerstkerkdienst of samenzangavond gaan, het Lichtjesfeest, gezellig uit eten gaan en ga zo maar door, kunnen dit jaar niet doorgaan of in ieder geval niet zoals we gewend waren.

Stichting Dorpsbehoud Papendrecht wilde in ieder geval één traditie door laten gaan: het verlichten van de muziektent, sinds 1987 eigendom van Dorpsbehoud.

Met die verlichte muziektent wil Dorpsbehoud alle Papendrechters een hart onder de riem steken, maar in het bijzonder die mensen, voor wie de Kerstdagen dit jaar nog moeilijker zijn dan voorheen, Papendrechtse ondernemers, in alle sectoren, die nu door zware tijden gaan, werknemers die hun baan kwijt zijn of daar onzekerheid over hebben, de mensen in de zorg, die al zo lang op hun tenen lopen, de lijst is lang.

Het bestuur van Stichting Dorpsbehoud wenst u toe dat u de lege stoel aan tafel kunt vullen met mooie herinneringen, dat u de hoop op betere tijden niet verliest. Onze verlichte muziektent is voor u allen.

Vredige Kerstdagen en een hoopvol, zo gezond mogelijk 2021 toegewenst.”