Het Groot Papendrechts Dictee 2020 op TV Papendrecht.

0
574

PAPENDRECHT – Op zaterdagavond 12 december 2020 om 20.00 uur kan men voor het eerst het Groot Papendrechts Dictee vanuit thuis maken: RTV Papendrecht heeft het mogelijk gemaakt om het via televisie tevolgen en te maken. Dat kan trouwens ook via Facebook en YouTube.
Wat is er leuker dan op zaterdagavond thuis aan tafel of op de bank mee te schrijven. Je hoeft er echt geen bolleboos voor te zijn. Meester Bert Lock zal opnieuw, op zijn geheel eigen wijze, het dictee voorlezen. Het is gemaakt door de winnaar van 2016, 2017 en 2018, Randy van Halen uit Dordrecht.

Gezellig omdat je je met elkaar tegelijk buigt over onze mooie en soms ook ingewikkelde taal. En leerzaam, omdat je direct na afloop van Randy uitleg krijgt over het waarom van de schrijfwijze en de betekenis van woorden. Je kunt het dus zelf gelijk nakijken. De tekst van het dictee zal na afloop van de uitzending ook te lezen zijn op deze website. Daar vind je tevens de spellingsregels die worden gehanteerd.

Deelname is gratis en aanmelding vóóraf is deze keer niet nodig.

De uitzending is op zaterdagavond 12 december 2020 om 20.00 uur en is te volgen op RTV Papendrecht, Facebook en op YouTube.