Vuurwerkopslag in Papendrecht

0
824

PAPENDRECHT – Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 10 december heeft de fractie van D66 zich bezorgd getoond over de veiligheid van de vuurwerkopslag in Papendrecht.

Burgemeester Moerkerke reageerde hierop met de opmerking dat de strenge veiligheidsmaatregelen goed worden nageleefd.

Volgens Trijntje van Es van D66 ligt er nu veel vuurwerk opgeslagen in woonwijken. Dit komt omdat de bestellingen door handelaren al gedaan zijn voor de aankondiging van het vuurwerkverbod. Ze vroeg zich af of het het vuurwerk het gehele jaar opgeslagen mag liggen en hoeveel opslagplaatsen Papendrecht heeft.

Volgens burgemeester Aart-Jan Moerkerke mag het vuurwerk het hele jaar in de opslag blijven. Er zijn strenge eisen en daarop wordt ook gecontroleerd door de omgevingsdienst. Ook zijn er minder leveringen geweest dit jaar en dat betekent dat er minder vuurwerk ligt in de opslagplaatsen.

Burgemeester Moerkerke gaf aan dat er drie opslagplaatsen voor vuurwerk in de gemeente Papendrecht zijn. Bovendien zijn er strenge eisen met betrekking tot de brandveiligheid en is er al controle geweest en daarbij bleek alles in orde te zijn.

Bron: de Klaroen