Grote order voor Boskalis

0
568

PAPENDRECHT – Boskalis gaat meewerken met de bouw van de internationale luchthaven van Manilla op de Filipijnen. Het gaat om een project van anderhalf miljard euro, het grootste project ooit van baggeraar Boskalis.

Boskalis moet het land gaan opspuiten voor de aanleg van een nieuwe internationale luchthaven. Dat betekent dat ze een stuk zee gaan veranderen in land. Het oude vliegveld van de Filipijnse hoofdstad is overbelast.

“Het is een fantastische aanwinst met ongekende omvang”, zegt Boskalis-topman Peter Berdowski. “Met dit project hebben we de inzet van onze grote baggerschepen voor de komende jaren veiliggesteld.”

De luchthaven wordt 1700 hectare (3400 voetbalvelden) groot. Het terrein moet aardbevingen, orkanen en de stijging van de zeespiegel kunnen weerstaan. Voor de baggerwerkzaamheden zal Boskalis voor een periode van drie jaar een aantal sleephopperzuigers, waaronder haar grote mega-sleephopperzuiger en een grote cutterzuiger inzetten.

Tekst: Rijnmond.nl