Inzameling DE-waardepunten en oud geld

0
500

PAPENDRECHT – Bij speciale inleverpunten kan iedereen in de maand december DE-waardepunten inleveren.

Bij Douwe Egberts worden de koffiepunten ingewisseld voor pakken koffie bij de plaatselijke voedselbanken.

De Lionsclub Voorburg startte negen jaar geleden het initiatief om DE-koffiepunten te verzamelen. Met Douwe Egberts zijn afspraken gemaakt om de waardepunten om te zetten in pakken koffie ten behoeve van de voedselbank. De opbrengst wordt zelfs met 15% verhoogt. De actie heeft zich van Voorburg tot de rest van Nederland uitgebreid. Ruim 120 Lionsclubs, alle voedselbanken en ruim 10.000 vrijwilligers zijn bij deze actie betrokken.

Lionsclub Alblasserwaard d’Egelantier is in Papendrecht verantwoordelijk voor de inzameling. In de hele maand december staan de dozen op de volgende inzamelpunten: Voedselbank Papendrecht, de Bethlehemkerk, de Morgensterkerk, Elimkerk, Katholieke kerk Onze Lieve Vrouwe Parochie, winkelcentrum Westpolder (hoofdingang), De Vershoek Kaaswinkel (Meentpassage), Albert Heijn (winkelcentrum Wilgendonk), en Boon’s supermarkt (Markt van Matena). Begin januari worden de dozen weer opgehaald of geleegd.

Daarnaast wordt oud- en vreemd geld ingezameld voor Fight for Sight. Sinds 1928 is dit een van de hoofddoelen van de Lions-organisatie: blindheidsbestrijding. Met dit geld, dat door banken wordt omgezet in donaties, worden staaroperaties in derde wereldlanden betaald.

Bron: de Klaroen