Nieuwe besmettingen in Papendrecht

0
755

PAPENDRECHT – Het aantal coronabesmettingen in Papendrecht is op 17 december gestegen met 33 gevallen (gisteren 27). In totaal zijn er nu 1378 coronabesmettingen bekend in Papendrecht. Er waren geen aan Covid-19 gerelateerde sterfgevallen. Het totaal aantal aan Covid-19 gerelateerde sterfgevallen in Papendrecht bedraagt nu 21.

Het aantal positief geteste personen per 100.000 was in Papendrecht 102,7 (gisteren 84). In de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid was dat getal 87,9 (gisteren 69,2) en voor heel Nederland 73,8 (gisteren 64,3). De signaalwaarde voor dit getal is 7.

Door een eerdere ICT-storing bij de GGD zijn op maandag en dinsdag niet alle meldingen ontvangen. De achterstanden komen erbij op woensdag, donderdag en vrijdag. Daardoor vallen de dagcijfers op deze dagen hoger uit dan werkelijk.

Een signaalwaarde is een soort ‘alarmbel’ die door het ministerie van VWS wordt vastgesteld. Die alarmbellen kunnen afgaan als er veel mensen tegelijkertijd ziek worden, in het ziekenhuis worden opgenomen, of positief getest worden. Zo is berekend dat als er langdurig meer dan 40 mensen per dag in het ziekenhuis worden opgenomen, de zorg al snel overbelast kan raken.

Bron: Rijksoverheid.nl