Nieuwe besmettingen in Papendrecht

0
606

PAPENDRECHT – Het aantal coronabesmettingen in Papendrecht is op 19 december gestegen met 20 gevallen (gisteren 21). In totaal zijn er nu 1419 coronabesmettingen bekend in Papendrecht. Er waren geen aan Covid-19 gerelateerde sterfgevallen. Het totaal aantal aan Covid-19 gerelateerde sterfgevallen in Papendrecht bedraagt nu 22.

Het aantal positief geteste personen per 100.000 was in Papendrecht 62,2 (gisteren 65,3). In de veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid was dat getal 73,3 (gisteren 59,2) en voor heel Nederland 70,6 (gisteren 69,1). De signaalwaarde voor dit getal is 7.

Een signaalwaarde is een soort ‘alarmbel’ die door het ministerie van VWS wordt vastgesteld. Die alarmbellen kunnen afgaan als er veel mensen tegelijkertijd ziek worden, in het ziekenhuis worden opgenomen, of positief getest worden. Zo is berekend dat als er langdurig meer dan 40 mensen per dag in het ziekenhuis worden opgenomen, de zorg al snel overbelast kan raken.

Het toenemende aantal meldingen van mensen met een positieve corona testuitslag gedurende de afgelopen twee weken werd in de afgelopen week gevolgd door een stijging in het aantal ziekenhuis- en IC opnames. Het aantal nieuwe patiënten dat met COVID-19 in de afgelopen week in het ziekenhuis is opgenomen is in vergelijking met de week daarvoor met 20% gestegen. Ook op de intensive care afdelingen is er een flinke toename (+ 24%), van het aantal nieuwe COVID-19 patiënten gemeld, in vergelijking met een week eerder. Ook bij verpleeghuizen en woonzorgcentra is een aanzienlijke toename van 61% in het aantal locaties met besmettingen te zien.

Bron: Rijksoverheid.nl