Ballen voor voedselbank

0
576

PAPENDRECHT – Wat doe je als vereniging met circa 70 ballen waar niet meer mee getraind kan worden maar die nog te goed zijn om weg te gooien? Dat was de vraag waar men binnen VV Drechtstreek een antwoord op zocht. En het antwoord werd gevonden. Afgelopen week werden zo’n 40 ballen gedoneerd aan de Voedselbank Papendrecht. De ballen komen nu terecht bij kinderen van gezinnen die een beroep moeten doen op de Voedselbank en worden dus weer veel gebruikt.

“We zijn erg blij dat we hiermee een goede bestemming voor de trainingsballen hebben gevonden”, aldus Remco Dupuis, bestuurslid voor o.a. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. “Voor de overige ballen hebben we contact gezocht met ASVZ, locatie Merwebolder. Ook daar maken cliënten er inmiddels dankbaar gebruik van”. VV Drechtstreek hoopt de actie de komende jaren te kunnen herhalen en zo verdere invulling te geven aan haar maatschappelijke betrokkenheid.