Vaccinatie begint op 18 januari

0
1375

REGIO – Op 18 januari 2021 begint GGD Zuid-Holland Zuid met het vaccineren van de zorgprofessionals. Dit gebeurt in Sporthal Deetos aan de Vorrinklaan in Dordrecht.

Op 8 januari start het Nederlandse vaccinatieprogramma maar het zal nog enkele weken duren voordat op grote schaal wordt gevaccineerd. Uiterlijk 11 januari starten de GGD Utrecht en GGD-regio’s Hart voor Brabant en Rotterdam Rijnmond met de vaccinatie. Een week later is het de beurt aan Zuid-Holland Zuid. Vanwege de eigenschappen van het BioNTech/Pfizer-vaccin is het alleen mogelijk om de vaccins op één vaccinatie-locatie plaats te laten vinden.

Men heeft gekozen voor Sporthal Deetos omdat de sporthal centraal ligt in de regio en er ruime parkeermogelijkheden zijn en bovendien is de locatie goed te bereiken met het openbaar vervoer. Het is niet de eerste keer dat de sporthal is ingezet als locatie voor vaccineren en het biedt alle benodigde faciliteiten.

Vanaf 4 januari 2021 krijgen de eerste groepen zorgprofessionals via hun werkgever een uitnodiging om een afspraak te maken. Via het landelijk telefoonnummer kan men een afspraak maken. Medewerkers van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning behoren tot het zorgpersoneel.

De zorgmedewerkers die zich aanmelden kunnen in de periode van vaccinatieweek 1 tot en met 3 de eerste vaccinatieprik toegediend krijgen. Daarna wordt het vaccin met een tussenpauze van 21 dagen toegediend en dat betekent dat ze in vaccinatieweek 4 tot en met 6 de tweede prik ontvangen.

Bron: AD de Dordtenaar