Excelsior brengt nieuwe video uit

0
567

PAPENDRECHT – Het grote orkest van Excelsior heeft een nieuwe videoclip geproduceerd. Aan de hand van een live opname van het concert van 11 juli wordt samen met beelden uit het nieuws in chronologische volgorde het verhaal van de corona crisis verteld. Op treffende wijze wordt getoond hoe corona zich over de wereld verspreidde en ook ons land al bijna een jaar lang in haar greep houdt. Het is een muzikaal monument voor corona slachtoffers.

Het nummer heet ‘To My Country’. Deze gedragen hymne komt uit het tweede gedeelte van de derde symfonie van de Nederlandse componist Bernard Zweers (1854 – 1924) getiteld ‘Aan mijn vaderland’. Dit is veruit de bekendste symfonie gecomponeerd door Zweers. De clip is te bekijken via excelsiorpapendrecht.nl.

Het orkest van Excelsior uit Papendrecht heeft dit jaar al vaker laten zien dat zij ook tijdens de corona-crisis niet stil zitten. In mei kwamen ze met een unieke clip waarin alle orkestleden samen met singer-songwriter Francesco Daniel het nummer “Iedereen is van de wereld” vanuit huis speelden. In juli waren zij een van de eerste en weinige orkesten die kort na de heropening van de theaters weer live te zien en te horen waren op het podium, uiteraard volledig conform de corona maatregelen. De bedoeling was om in oktober opnieuw met een concert te komen in samenwerking met ensembles van de Marinierskapel der Koninklijke Marine, maar dit kon niet doorgaan door de aangescherpte corona maatregelen.