Open brief burgemeester Moerkerke

0
684

PAPENDRECHT – Op deze voorlaatste dag van het jaar heeft burgemeester Aart-Jan Moerkerke opnieuw een brief geschreven aan alle Papendrechters. Wij publiceren deze brief hier in zijn geheel.

Beste Papendrechters,

De één na laatste dag en daarmee is het jaar 2020 bijna voorbij. En wát een jaar was dat. Ik probeer het C-woord in deze brief te vermijden, maar het stond natuurlijk wel centraal. In ons persoonlijke leven en zeker ook in de samenleving.

Morgen vieren we de jaarwisseling. Ik zal u eerlijk zeggen: als burgemeester ben ik verantwoordelijk voor de openbare orde en vind ik het best spannend. Landelijk geldt een vuurwerkverbod, in Papendrecht zijn ook vreugdevuren en carbidschieten verboden. De lockdown is onverbiddelijk. Grote feesten kunnen niet, ook niet thuis, dus hoe gaan we in de avond en nacht met elkaar en met onze omgeving om?

Ik kan mij niet mengen in uw privésituatie, maar voor de openbare ruimte doe ik er alles aan om de jaarwisseling zo prettig en veilig mogelijk te laten verlopen. Een paar voorbeelden:
– Jeugd- en jongerenwerk Suppord en tennisvereniging Top organiseren online muziek- en sportevents zodat met name jonge inwoners zich niet hoeven te vervelen.
– Er zijn mensen die keihard moeten werken; extra veel mensen zelfs. Hulpverleners staan stand-by. Politie, boa’s en speciale toezichthouders houden een scherp oogje in het zeil. Als het niet anders kan, treden zij ook op.
– Op een aantal plekken in Papendrecht hebben we al bij voorbaat maatregelen getroffen om overlast te voorkomen.

Ik roep u allen op om er een mooie, unieke en vooral veilige jaarwisseling van te maken in klein maar fijn gezelschap. Als we dat voor elkaar krijgen, hebben we wat mij betreft een topbegin van 2021. Ik wens u een veilige, sfeervolle jaarwisseling toe en het allerbeste voor het nieuwe jaar!

Aart-Jan Moerkerke,
Burgemeester van Papendrecht