OK’s Albert Schweitzer Zwijndrecht dicht

0
642

REGIO – De eerste twee weken van 2021 worden de operatiekamers en de afdeling Dagbehandeling op de locatie Zwijndrecht gesloten.

In de laatste week van 2020 moest de locatie Dordwijk 32 bedden sluiten. De locatie Zwijndrecht blijft wel open en zonder tegenbericht vinden spreekuren en onderzoeken plaats zoals gepland. Patiënten van wie de operatie moet worden verplaatst, krijgen hiervan zo spoedig mogelijk bericht.
Oogoperaties, pijnbehandelingen en kuren/infusietherapie gaan nog wel door.

Het personeel dat door het uitstellen van operaties vrij komt, springt wegens de coronadrukte bij op de locatie Dordwijk. De druk op de Spoedeisende Hulp, de Intensive Care en de corona-afdelingen in Dordrecht zal nog zeker twee weken blijven toenemen.

Bestuursvoorzitter Peter van der Meer geeft aan dat het ziekteverzuim onder zorgverleners hoog is door corona en dat locatie Dordwijk medewerkers uit Zwijndrecht nodig heeft. De meeste andere niet-spoedeisende zorg ligt helaas weer stil. Uiteraard gaat de acute zorg door en worden er zo veel mogelijk dringende operaties uitgevoerd.”

Er is ook een plan opgesteld om de Intensive Care indien nodig, in korte tijd te kunnen opschalen naar zestien coronabedden.

Een andere maatregel is dat het aantal patiënten per verpleegkundige tijdelijk verhoogd wordt. “Niet-verpleegkundigen en medisch specialisten zullen de verpleging ondersteunen, om dit zo verstandig en medisch verantwoord mogelijk te laten plaatsvinden”,

Bron: Albert Schweitzer