NLDoet op 12 en 13 maart in Papendrecht

0
539

PAPENDRECHT – Ieder jaar doet Papendrecht mee aan NLdoet. Dit initiatief van het Oranje Fonds is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en vindt in 2021 plaats op 12 en 13 maart. Met NLdoet laten we iedereen op een laagdrempelige manier ervaren hoe leuk het is om je als vrijwilliger in te zetten, ook in Papendrecht.

Stichtingen, verenigingen, zorginstellingen, kinderboerderijen opgelet! NLdoet is een kans om een grote klus te klaren, je organisatie te promoten én nieuwe vrijwilligers te werven. Jullie kans om echt het verschil te maken. Meld je klus aan en roep vrijwilligers op om te helpen met bijvoorbeeld een schilderklus, groot onderhoud in de speeltuin of de dierenverblijven op te knappen. Betrokken inwoners van Papendrecht maken op die manier kennis met jouw organisatie. De ervaring leert dat NLdoet elk jaar weer nieuwe vrijwilligers oplevert. Klussen aanmelden kan op www.nldoet.nl maar je als vrijwilliger aanmelden voor een klus kan nu ook al!

Op www.nldoet.nl kunnen organisaties hun klus aanmelden en meteen een financiële bijdrage van maximaal € 350,- aanvragen. Hoe eerder hoe beter, want op = op, de deadline is 31 januari.

Met de start van het vaccinatieprogramma kijken we positief naar de doorgang van NLdoet in 2021. We zullen ons nog steeds aan veiligheidsvoorschriften houden, maar ook op anderhalve meter afstand zijn veel leuke en veilige activiteiten te bedenken. Denk aan klussen in de buitenlucht of vrijwilligers die videobellen met bewoners in het verzorgingshuis. Veiligheid en gezondheid gaat boven alles. Op www.nldoet.nl staan tips en ideeën om veilig mee te kunnen doen voor zowel klusorganisaties als voor vrijwilligers.

Inmiddels hebben zich al meerdere enthousiaste organisaties zich aangemeld met een klus. Bij vragen of voor meer informatie neem contact op met Janny Nijstad of Judith van Gulik via vrijwilligerspunt@sterkpapendrecht.nl of bel 078- 615 47 41.