Verdere inkrimping waterbus?

0
494

REGIO – Het is belangrijk dat de provincie ervoor zorgt dat verdere inkrimping van de waterbus wordt tegen gegaan.

Dat schrijven de Zuid-Hollandse statenleden, de Ambachter Gerard van de Breevaart (CU-SGP), de Zwijndrechtse Anneloes van Hunnik (GroenLinks) en de Gorcumse Lies van Aelst (SP). In een bericht in het AD stond dat de gemeenten in de Drechtsteden samen met de toekomstige waterbusexploitant Swets een ton steken in het behoud van de waterbusverbindingen van Dordrecht met Zwijndrecht en Sliedrecht. Arriva-Doeksen is de huidige exploitant van de waterbus en wilde die waterbusverbindingen schrappen omdat er door de coronacrises te weinig reizigers zijn.

De waterbus valt onder de verantwoordelijkheid van de provincie, in hetzelfde bericht in het AD werd ook vermeld dat andere lijnen zouden vervallen. Zo zou de spitsdienst Dordrecht-Rotterdam vervallen, de zomerse lijn Rotterdam-Kinderdijk-Dordrecht vaart alleen nog maar tussen Rotterdam en de molens. De verbinding van Schiedam met Heijplaat vervalt helemaal.

De 3 statenleden Gedeputeerde Staten willen uitgezocht hebben of Arriva Doeksen ook bij de provincie heeft aangeklopt voor extra steun en hoe de provincie hierop gereageerd heeft.

Voor de toekomstige waterbusexploitant Swets die op 1 januari 2022 aantreedt, is het van belang dat ze niet geconfronteerd wordt met een uitgekleed lijnennet en ex-passagiers.

Bron: AD de Dordtenaar