Bereidheid vaccinatie onder zorgpersoneel is hoog

0
546

DORDRECHT/REGIO – De eerste coronavaccinaties zijn zowel in het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht als bij de Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid toegediend.

Longverpleegkundige Marianne Akkermans, werkzaam op corona-afdeling C1 van het Albert Schweitzer ziekenhuis en ambulanceverpleegkundige Annemiek Neven kregen tegelijk het coronavaccin op vrijdag 8 januari.

Het vaccineren ging vrijdagochtend in Dordrecht van start en gaat komend weekeinde door. De Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid draait mee in het vaccinatiesysteem van het Albert Schweitzer ziekenhuis

In de eerste ronde hoopt het ziekenhuis 474 medewerkers te kunnen vaccineren. De zorgverleners die werken op de speciale coronaverpleegafdelingen, op de SEH/Observatorium en op de IC komen hiervoor in aanmerking.

Het ziekenhuis wil eerst bescherming bieden aan personeel dat het meeste met coronapatiënten en verdachte patiënten in aanraking komt. De bereidheid om het coronavaccin te nemen is hoog; bij de ambulancemedewerkers zelfs heel hoog: 86 procent.

Op donderdag 7 januari, werd in het Beatrixziekenhuis in Gorinchem gestart met het vaccineren van het eigen personeel. Het vaccineren van zorgverleners in het Beatrixziekenhuis neemt een volle week in beslag.

Bron: de Klaroen