Kolff: begrip voor eventuele avondklok

0
474

REGIO – De Dordtse burgemeester Kolff zou er begrip voor hebben als het kabinet besluit een avondklok in te voeren. Dat zei hij woensdagochtend tegen Radio Rijnmond.

Kolff sprak zich eerder uit tegen een regionale avondklok, maar volgens hem liggen de zaken nu anders. “In een eerder stadium, toen de regionale lockdown dreigde, heb ik gezegd dat dát me geen goed idee leek. Je gaat dan op een groot thema onderscheid maken tussen delen van het land”, legt hij uit. “Maar nu gaat het om een landelijke avondklok, waar het kabinet over heeft besloten om nog extra OMT-advies over te vragen. Zo’n besluit zou niet zijn om te pesten, maar is echt bedoeld als een soort buffer die we nog kunnen inzetten voor het geval de Britse variant doorbreekt.”

De politiebonden zien het invoeren van een avondklok niet zitten. Zij voorzien problemen bij de handhaving. Gesprekken hierover moeten nog worden gevoerd, maar daarvoor is eerst meer informatie nodig, vindt Kolff. “Het lijkt me verstandig om nu bij het OMT om advies te vragen over hoe effectief een avondklok is, wat het betekent en welke argumenten er voor en tegen zijn. In de tijd die we dan nu nog hebben, kunnen we scherp in de gaten houden hoe het virus zich ontwikkelt.”

Bron: Rijnmond.nl