Wethouder start Geldfit campagne

0
534

PAPENDRECHT – Wethouder Kees de Ruijter startte donderdag een actie om de Geldfit-test onder de aandacht te brengen. Hij plakte hierbij onder andere een paar posters op een aanplakplaats.

Veel mensen weten niet waar ze terecht kunnen met geldzorgen. In 2021 wordt meerdere keren aandacht gevraagd voor Geldfit. In de maand januari gebeurt dit onder het motto “Ben jij financieel klaar voor het nieuwe jaar? Doe de Geldfit-test!”

Wethouder Kees de Ruijter over Geldfit: “Ik kan me voorstellen dat het ontzettend lastig kan zijn om hulp te vragen als je geldzorgen hebt. Met de Geldfit-test kun je makkelijk en anoniem nagaan hoe je ervoor staat en krijg je tips en adviezen over geldzaken.”

Je geldzaken zijn fit als je iedere maand al je vaste uitgaven zoals huur, elektriciteit en verzekeringen kunt betalen en daarna genoeg geld overhoudt om van te leven. Dat is soms best lastig. Iedereen kan met financiële tegenslag te maken krijgen. De online test van Geldfit helpt om geldzaken fit te houden, of ze fit te krijgen.

De test is gratis en anoniem in te vullen. Nadat je de test hebt ingevuld, krijg je meteen handige tips en zie je welke lokale organisaties jou met je geldzaken kunnen helpen. “Praat je echter liever persoonlijk met iemand over je financiën? Weet dat er hulp beschikbaar is, bijvoorbeeld via Schuldhulpmaatje of Sterk Papendrecht”, aldus wethouder De Ruijter.

Sinds november 2020 kunnen inwoners van de gemeente Papendrecht en de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht en Hendrik-Ido-Ambacht terecht op de landelijke website www.Geldfit.nl. De gemeenten zetten deze website in om mensen met geldzorgen of (dreigende) schulden tijdig te helpen en waar nodig door te verwijzen naar de juiste organisatie.

Kijk voor meer informatie op de website van Geldfit. Sterk Papendrecht beantwoordt vragen over geldzaken en de Geldfit-test. Dat kan op de manier die jij het prettigst vindt. Je kunt bellen naar (078) 615 47 41 of een e-mail sturen naar info@sterkpapendrecht.nl.