CoronaMelder nuttig

0
542

REGIO – Uit doorlopend onderzoek van Tilburg University blijkt dat meer dan de helft van de mensen uit Zuid-Holland de CoronaMelder nuttig vindt. Er zijn tot eind november 14.791 coronatesten door de GGD’enn in Zuid-Holland gedaan.

Via de CoronaMelder kunnen er meer en sneller mensen bereikt worden voor het bron- en contactonderzoek volgens prof. dr. Wolfgang Ebbers van Tilburg University. Hij leidt het onderzoek naar de werking en het gebruik van de app.

Het gebruik van de app zorgt er namelijk voor dat het coronavirus zich minder snel verspreidt en dat mensen met een kwetsbare gezondheid worden beschermd tegen het virus. Het is niet te zien waar iemand zich bevindt en wie men is.

Sinds 1 december kunnen mensen zich na een melding in de app ook laten testen als zij geen klachten hebben. In zes weken tijd heeft het gebruik van CoronaMelder geholpen om in Nederland 1.300 besmettingen vast te stellen. Zonder de app waren die besmettingen later opgemerkt en hadden ze voor extra besmettingen kunnen zorgen.

Bijna 4,5 miljoen mensen hebben de CoronaMelder gedownload maar er is nu ook nog een besmettelijker variant van het virus. Het is daarom belangrijk dat mensen die de app nog niet op hun mobiel hebben gezet, dat alsnog doen. Ga naar de App Store en Google Play Store om de CoronaMelder te downloaden. Het gebruik van de app is overigens altijd vrijwillig.

Indien je langere tijd dicht bij iemand in de buurt bent geweest, die later het coronavirus blijkt te hebben, stuurt de app een melding. Wanneer men de melding krijgt, leest men in de app welke maatregelen men kan nemen en wanneer men zich kan laten testen. Men kan immers het coronavirus doorgeven, voordat men zich ziek voelt.

Voor meer informatie over CoronaMelder, bijvoorbeeld over privacy, de techniek of de veiligheid, kun je kijken op www.coronamelder.nl. Voor vragen over de app zelf, kan je ook gratis bellen met de medewerkers van de Helpdesk CoronaMelder op 0800-1280. Deze helpdesk is elke dag geopend van 8:00 tot 20:00 uur.

Bel de DigiHulplijn op 0800-1508 op elke werkdag van 09:00 tot 17:00 uur voor vragen omtrent het installeren van de app.