Korfballers blij dat ze weer mogen

0
484

PAPENDRECHT – Na drie maanden stilte is de hoogste korfbalcompetitie weer hervat. Zo konden Blauw-Wit uit Amsterdam en PKC afgelopen zaterdag het veld weer betreden in de hal aan de Andoornlaan. Ondanks het feit dat de anderhalvemeterregels hier niet kunnen worden aangehouden, zijn de spelers blij dat ze weer aan de bak kunnen.

In De Volkskrant van maandag staat een verhaal over de hervatting van de wedstrijden in de Korfbal League. Aan het woord komt bijvoorbeeld Zita Schröder, verpleegkundige op de corona-afdeling van het Albert Schweitzer Ziekenhuis en speelster bij PKC. Zij voelt zich even bevrijd van alle beschermende kleding die zij in het ziekenhuis moet dragen. ‘Lekker, vrij. Zelfs geen mondkapje op. Joh, ik ben blij dat dit weer mag.’

Ook Richard Kunst komt in het Volkskrantartikel aan het woord. Hij is als 15-jarige vanuit Hardinxveld naar PKC gekomen. Hij vertelt da hij zijn tijd goed doorkomt: “maandag schiettraining, dinsdag en donderdag partijtraining in Papendrecht. Ik ben door mijn A-status fulltime topsporter. Daarnaast ben ik nog ondernemer”.

De wedstrijd van zaterdag eindigde overigens in een 36-27 overwinning voor PKC.

Bron: de Volkskrant