Cursus De Zorg de Baas

0
506

PAPENDRECHT – Wie zorgt voor iemand, is misschien wel mantelzorger. Voor mantelzorgers uit Papendrecht start Sterk Papendrecht op donderdagochtend 4 maart 2021 de cursus ‘De Zorg de Baas’.

Zorgen voor een ander gaat vaak vanzelfsprekend, maar vraagt ook veel tijd en energie. Het is soms zoeken naar een goede balans.
Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod: evenwicht tussen draagkracht en draaglast, reacties van de omgeving, de rol van het netwerk, communicatie en grenzen stellen. Als men zorgt voor een partner, kind, ouder (of ander familielid) of goede vriend of vriendin, helpt deze cursus de balans tussen draaglast en draagkracht goed te houden of te krijgen. Degene voor wie men zorgt heeft bijvoorbeeld een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, chronische ziekte, dementie, niet-aangeboren-hersenletsel of psychische aandoening. Herkenning bij andere mantelzorgers en het delen van tips met elkaar zijn van grote meerwaarde.

Praktische informatie
De cursus van zeven bijeenkomsten vindt plaats online (i.v.m. corona) op donderdagochtenden van 9:30 tot 10:45 uur. Data: 4 maart, 18 maart, 1 april, 22 april, 20 mei en 3 juni 2021. De terugkombijeenkomst is op 8 juli 2021. Voor aanvang vindt een telefonische intake plaats. Ook krijgt men een instructie en link om in te kunnen loggen. Deelnemers zien en horen elkaar doordat er een onlineprogramma wordt gebruikt met beeld en geluid. Sterk Papendrecht vraagt eenmalig een bijdrage van 15 euro voor cursusmateriaal. Voor vragen en aanmelden kan men mailen naar de mantelzorgconsulenten Suzanne en Patricia via mantelzorg@sterkpapendrecht.nl of men kan bellen naar Sterk Papendrecht 078-6154741.