Kroniek van de luchtoorlog verschijnt in mei

0
506

PAPENDRECHT – Op 5 mei verschijnt deel 1 van de vierdelige serie boeken “Kroniek van de luchtoorlog boven de Alblasserwaard en Eiland van Dordrecht”. Het boek is geschreven door Pieter van Wijngaarden.

Het is een zeer gedetailleerde publicatie geworden waarin alles te vinden is over crashes, ongevallen, logboekgegevens, piloten, parachutisten, politie, brandweer, luchtbeschermingsdienst, militairen, inundaties, bommen, luchtafweergeschut, theezakjes, en alles wat maar te maken heeft gehad met de Tweede Wereldoorlog in bovengenoemde regio’s.

In totaal heeft de auteur ongeveer duizend pagina’s volgeschreven over de oorlogsgeschiedenis van het zuiden van het Groene Hart en polders van Dordrecht. Uniek in de serie zijn de tientallen verslagen van het verzet en van de georganiseerde Verzetsgroep Albrecht, zodat dit de lezer een realistisch beeld verschaft over gang van zaken in deze tijd.