Voorbereiding ASz op mogelijk derde golf

0
782

DORDRECHT – Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht houdt rekening met een mogelijk derde golf door de Britse variant van het coronavirus.

Volgens bestuursvoorzitter Peter van der Meer van het Albert Schweitzer ziekenhuis is de intensive care volledig bezet en men voorziet dat het in maart en april extreem druk kan gaan worden. Het aantal coronapatiënten in de kliniek neemt wel langzaam iets af.

Het ziekenhuis bekijkt hoe de reguliere zorg opgeschaald kan worden. Daarbij moet men denken aan een harmonicamodel, waarbij operatiekamers voor een paar dagen geopend kunnen worden. Op dit moment is er nog geen Britse variant geconstateerd maar het ziekenhuis kijkt wel of de coronaregels nog verder moeten worden aangescherpt.

Veel personeel van het ziekenhuis viel de afgelopen tijd uit vanwege de besmetting met het coronavirus. Hierdoor is de kans op herbesmetting minder groot. Ruim 700 zorgverleners zijn de afgelopen twee weken gevaccineerd en is het verzuim onder het personeel door corona van 124 naar 74 personen gegaan.

Regiobreed worden afspraken gemaakt tussen ziekenhuizen, huisartsen en verpleeghuizen wat er moet gebeuren als het toch zover komt. Van der Meer hoopt dat de verspreiding van het virus wordt verminderd door de nieuwe coronamaatregelen die er gaan komen. Ook wil het ziekenhuis graag helpen om bijvoorbeeld de huisartsen versneld te laten vaccineren.

Bron: AD de Dordtenaar