Jennie Vos neemt afscheid

0
520

PAPENDRECHT – Afgelopen donderdag 21 januari heeft Jennie Vos afscheid genomen als duoraadslid voor GroenLinks. Gedurende een groot aantal jaren was zij actief in de plaatselijke politiek, als duoraadslid, maar ook als gemeenteraadslid.

Normaal gesproken zou fractievoorzitter Bert Grimmius de scheidende politica hebben toegesproken, maar Grimmius is tijdelijk teruggetreden na het overlijden van zijn vrouw en nadat hij positief was getest voor Covid-19. De honneurs werden nu waargenomen door plaatsvervangend raadslid René van Engelen.

In zijn toespraak noemde hij een aantal kwaliteiten van Jennie Vos. Zo richtte ze de stichting Noodopvang Papendrecht op voor uitgeprocedeerde asielzoekers, is ze actief als Zwerf Afval Pakker (ZAPper) en heeft ze zich hard gemaakt voor het teken van de regenboog in onze gemeente (de vlag). Volgens Van Engelen doet ze altijd iets met wat ze hoort.

Als blijk van waardering ontving Vos de gouden gemeentespeld: officieel uit handen van burgemeester Aart-Jan Moerkerke, vanwege de coronamaatregelen uit handen van haar echtgenoot Cees Woning.

Jennie Vos is nog steeds trouwambtenaar bij de gemeente Papendrecht en secretaris van het hospice De Cirkel.

Foto: René van Engelen