‘Schooldag van een brugklasser’

0
519

PAPENDRECHT – Op het Willem de Zwijger College kunnen leerlingen kiezen voor de Willem Junior Academie. Tijdens flexuren worden allerlei activiteiten aangeboden, die buiten de verplichte leerstof vallen, zoals Cambridge Engels, debat, muziekacademie, dans, sportklas, weerbaarheid, Nederlands (straf)recht, reanimatiecursus, tafeltennis, Crafty Bits, archeologie, Arduino, 3D-tekenen, techniek+ en schoolredactie. Bij deze laatste activiteit maakten leerlingen het filmpje ‘Schooldag van een brugklasser’.

Zij geven een kijkje in de lessen en vertellen ook hoe zij het leven op de middelbare school ervaren. Toen de lockdown in december begon, was de school maar wat blij dat deze enthousiaste leerlingen hun filmpje af hadden. Door alle aangescherpte maatregelen zijn fysieke Open Huizen niet aan de orde.

Wie benieuwd is naar zo’n brugklasdag op de Willem klikt hier. Daar zijn ook een voorlichting, rondleiding en theatertalkshow over de school te bekijken.