Open brief aan ondernemers

0
614

REGIO – De Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid heeft een open brief aan ondernemers geschreven waarin wordt opgeroepen om de werknemers zoveel mogelijk thuis te laten werken. De situatie in onze regio is op dit moment zeer ernstig. De reguliere zorg wordt uitgesteld en patiënten worden verplaatst naar andere regio’s omdat er zoveel coronapatiënten in de ziekenhuizen liggen.

Veel coronabesmettingen zijn te herleiden naar werksituaties. Ook aan de verkeersinformatie is te zien dat veel mensen niet thuis werken. Het is nog belangrijker dat iedereen zich aan de maatregelen houdt vanwege de komst van de nog besmettelijker Britse variant van het virus.

De noodopvang voor kinderen zit overvol en dat betekent dat ouders met vitale beroepen het risico lopen dat hun kinderen daar niet terecht kunnen. De hulp van de werkgever is hard nodig om het aantal besmettingen terug te dringen.

Het is belangrijk voor de werkgever om de volgende maatregelen in acht te nemen:
– roep het personeel op om thuis te werken, tenzij dat echt niet anders kan.
– als er echt op locatie gewerkt moet worden, zorg er dan voor dat mensen zich aan de basismaatregelen kunnen houden: 1,5 meter afstand houden, regelmatig handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog.
– op de www.rijksoverheid.nl kan men posters downloaden om op de werkplek op te hangen. Deze zijn in meerdere talen beschikbaar.
– vraag medewerkers thuis te blijven bij klachten en zich te laten testen.
– geef medewerkers op flexibele manieren de ruimte om werk en thuisscholing goed te combineren, zodat zij hun kinderen niet onnodig bij de noodopvang hoeven onder te brengen.

Voor de open brief en aan ondernemers en meer informatie klik hier.

Bron: gemeente Hardinxveld-Giessendam