De impact van corona op Papendrechtse jongeren

0
492

PAPENDRECHT – Het Papendrechtse jongerenwerk Suppord heeft een documentaire uitgebracht waarin jongeren én deskundigen aan het woord komen over de beleving van de coronamaatregelen bij jongeren.

Jongerenwerker Manon: ‘Het jongerenwerk is ook tijdens de lockdown steeds in nauw contact gebleven met de doelgroep. Door middel van onze sociale mediakanalen, telefonisch contact en waar nodig gesprekken in kleine groepen, zijn we de doelgroep niet uit het oog verloren. Het coronavirus en de bijbehorende gevolgen en maatregelen waren vaak onderdeel van het gesprek.’

Jongerenwerker Chandre: ‘Veel jongeren tussen pakweg 14 en 22 jaar voelen zich gestigmatiseerd en raken soms zelfs geïsoleerd of depressief. Doordat de kleine groep die zich niet houdt aan de coronamaatregelen heel veel aandacht krijgt in de media, hebben ze het gevoel dat ze als groep de schuld krijgen van de verspreiding van het virus. Daarom vertellen enkele jongeren in deze documentaire graag hun eigen en echte verhaal, zodat de kijker kan zien dat er jongeren in alle soorten en maten zijn met ook allemaal hun eigen beleving. Als jongerenwerk juichen we dit alleen maar toe en hebben we hen er daarom ook graag bij ondersteund.’

Wethouder Pieter Paans vult aan: ‘Suppord heeft samen met politie Papendrecht, psychologe Hanan en enkele jongeren een mooi beeld geschetst van de mentale gesteldheid van Papendrechtse jongeren. Van vaak buiten zijn, elkaar ontmoeten en samen allerlei activiteiten ondernemen, zijn zij nu beperkt tot veelal in je eentje binnen zitten en via de camera contact houden met je vrienden. En het is nu eenmaal een feit dat in de digitale wereld meningen, emoties, nieuws en helaas ook verwarrend fake-nieuws over elkaar heen buitelen. Deze jongeren wilden graag gehoord worden. Naar mijn mening is Suppord daar met deze documentaire prima in geslaagd.’

De documentaire duurt een klein half uur en gaat op donderdag 4 februari 16.00 uur in première via https://youtu.be/Pb_KjSanMpI en via de socialE media kanalen van Suppord Papendrecht.