Buurtbus gaat weer rijden

0
543

REGIO – Vanaf 10 februari gaan de buurtbuslijnen weer starten.

De buurtBuzz in regio Drechtsteden – Molenlanden – Gorinchem gaat weer rijden na goed overleg tussen de buurtbusverenigingen en de provincie Zuid-Holland.

Om de kernen in het gebied bereikbaar te houden heeft de buurtBuzz een belangrijke functie. Volgens de richtlijnen van de Rijksoverheid mag het openbaar vervoer alleen gebruikt worden voor noodzakelijke reizen, dit geldt ook voor de buurtBuzz.

Er is een aantal maatregelen in de bus getroffen om aan de coronavoorschriften te voldoen. De chauffeur zit achter een kuchscherm en wordt daardoor gescheiden van de instappende reizigers. Hij hoeft daardoor geen mondkapje te dragen tijdens de rit. Ook is er extra ventilatie aangebracht in de bus met behulp van een speciaal luchtfilter, een HEPA-filter, dit wordt o.a. gebruikt in vliegtuigen.

Voor reizigers gelden nog steeds de volgende regels: Het dragen van een mondkapje is verplicht, zowel in de bus als bij de haltes; Houd altijd afstand van elkaar; bij de haltes, bij het in- en uitstappen en in de bus zelf.

Meereizen? Gebruik daarvoor bij voorkeur een OV-chipkaart.

Vrijwilligers zijn overigens nog steeds nodig. Mensen die voor minstens twee uur per week beschikbaar zijn en in het bezit van een geldig B-rijbewijs, kunnen zich aanmelden als chauffeur voor de buurtBuzz. Voor meer informatie, klik hier.

Bron: Qbuzz