Qbuzz bereidt zich voor op winterweer

0
416

REGIO -De komende dagen heeft Nederland te maken met stevig winterweer. Qbuzz werkt met man en macht om het OV beschikbaar én veilig te houden. Toch heeft het winterweer gevolgen voor de dienstregeling.

Uursdienst MerwedeLingelijn
ProRail legt vanaf zaterdagmiddag als voorzorgsmaatregel alle wissels vast. Om veilig te kunnen rijden, is men genoodzaakt om de dienstregeling van de MerwedeLingelijn vanaf zaterdag 16.00 uur aan te passen naar een uursdienst. Er wordt dan gereden tussen Dordrecht Centraal en Gorinchem en ook tussen Gorinchem en Geldermalsen. Reizigers die van Dordrecht naar Geldermalsen willen reizen, moeten rekening houden met een overstap in Gorinchem.

Verdere voorbereidingen
Er wordt overal extra capaciteit ingezet om ervoor te zorgen dat de bussen en treinen kunnen blijven rijden. De verkeersleiding staat paraat om de situatie te monitoren en direct in actie te komen. Verder liggen er alternatieve plannen voor de dienstregeling klaar, mocht dit nodig zijn.

Hoe kun je je als reiziger voorbereiden?
Reizigers wordt de komende winterse dagen aangeraden om de weersberichten goed in de gaten te houden en de website https://www.qbuzz.nl/dmg/ te checken voordat ze op pad gaan.