Aftrap preventieakkoord Papendrecht

0
485

PAPENDRECHT – Op donderdag 18 februari van 15:30 tot 17:30 uur vindt de online aftrap van het preventieakkoord Papendrecht plaats. Hierin wordt aandacht besteed aan hoe men overgewicht, roken en problematisch drankgebruik kan terugdringen.

De wethouder van Volksgezondheid, Kees de Ruijter opent de bijeenkomst. Scholen, sportverenigingen, zorginstellingen en de gemeente spreken samen over het bevorderen van een gezonde leefstijl en verbeteren van de mentale gezondheid. Evelyn van der Haar, een ervaren procesbegeleider zal aanwezig zijn bij de bijeenkomst.

De Rijksoverheid heeft samen met meer dan 70 maatschappelijke organisaties het Nationaal Preventieakkoord gesloten om roken, overgewicht en problematisch alcoholgebruik aan te pakken. Hierin staan 200 afspraken om Nederland gezonder te maken. Het Papendrechts vitaliteitsakkoord bestaat uit het lokale preventieakkoord en het sportakkoord om Papendrecht gezonder te maken.

Bedrijven, organisaties en verenigingen kunnen zich nog aansluiten bij deze bijeenkomst en meedenken over een gezonder Papendrecht. Aanmelden kan door een mail te sturen naar: vitaliteitsakkoord.papendrecht@gmail.com

Bron: gemeente Papendrecht