Actie “30dagengezonder”

0
1263

REGIO – Inwoners van de regio worden door de GGD Zuid-Holland Zuid opgeroepen om in maart mee te doen met de actie 30dagengezonder. De actie heeft tot doel om in 30 dagen een zelfgekozen gezondere gewoonte aan te leren.

In een aantal regio’s deden vorig jaar bijna 3000 mensen mee en 90% hield de uitdaging vol. In deze coronatijd is men zich meer bewust om gezond te leven maar dit is tevens een uitdaging. De GGD Zuid-Holland Zuid helpt de inwoners naar een gezondere levensstijl en hiervoor in actie te komen.

Er zijn behalve goed eten of vaker bewegen nog heel veel dingen die men zelf kan doen om zich gezond te blijven voelen. Bijvoorbeeld complimenten geven, buiten zijn, op tijd naar bed, of 30 dagen zonder alcohol.
Tijdens de 30 dagen is het belangrijk om gewoontegedrag te doorbreken en een gezondere gewoonte aan te leren. Op de website www.30dagengezonder.nl staan diverse tips en adviezen om uitdagingen aan te leren. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden tot en met 1 maart 2021.

Wie zich aanmeldt ontvangt de hele maand maart inspirerende tips en adviezen. Daarnaast helpen de ervaringen van andere deelnemers om vol te houden. De eerste 250 deelnemers ontvangen een startpakket
Deelname is overigens gratis.

Bron: GGD ZHZ