Een derde van de jongeren stemt niet

0
475

REGIO – De Nationale Jeugdraad (NJR) is het jongerenwerk van Nederland. NJR verbindt jongeren met hun eigen sterke punten, met elkaar en met de organisaties en bedrijven die vormgeven aan onze wereld.

Een half miljoen jongeren stemt niet en dat is veel invloed. De nieuwe campagne van de grootste jongerenorganisatie van ons land luidt dan ook: ALLES = politiek. Denk aan het coronabeleid, de GGZ, anticonceptie, woningnood, studie etc. Jongeren hebben hiermee wel degelijk te maken.

Jongeren voelen zich niet vertegenwoordigd in de politiek en zijn weinig enthousiast om naar de stembus te gaan. Ze hebben het gevoel dat hun stem toch niks uitmaakt. Ook spelen politieke besluiten geen rol in hun leven. NJR wil zoveel mogelijk jongeren activeren om op 15, 16 en 17 maart naar de stembus te gaan.

NJR lanceert op watvindjijbelangrijk.org een partijenpodcast en de Jongerenkieswijzer en klik hier voor meer informatie over NJR.