Wandelen met darmaandoening

0
578

DORDRECHT – Het is voor iedereen gezond om te bewegen maar vooral voor mensen met IBD (ziekte van Crohn of colitis ulcerosa) is een gezonde leefstijl heel belangrijk.Omdat het soms lastig is voor deze groep mensen om voldoende beweging te krijgen, heeft het Albert Schweitzer ziekenhuis een “wandeluitdaging” georganiseerd.

Door de organisatie worden hierdoor drempels weggenomen en onder begeleiding wordt er 1 uur per week gedurende zestien weken gewandeld. Dit gebeurt onder begeleiding van de afdeling Maag-Darm-Leverziekten (MDL) en een sportcoach, samen met lotgenoten.

Uit onderzoek is gebleken dat bewegen een positief effect kan hebben op vermoeidheid en algeheel welbevinden, zeker bij mensen met een onderliggende (chronische) aandoening.

Op de atletiekbaan bij de Reeweghal in Dordrecht staat vanaf dinsdag 30 maart wekelijks van 17.30 tot 18.30 uur een groep enthousiaste MDL-medewerkers klaar.

Een vrijblijvende, digitale informatiebijeenkomst over IBD Fit vindt plaats op dinsdag 9 maart vanaf 17.30 uur en kijk hier voor het aanmelden.

Bron: Albert Schweitzer ziekenhuis