Presentje voor leerlingen van De Willem

0
619

PAPENDRECHT – Leerlingen van het Willem de Zwijger College die niet in examenklassen zitten, hebben (net als andere leerlingen in het VO) al vanaf 16 december geen fysieke lessen meer op school. Hoewel er online-lessen gegeven worden, is het voor die leerlingen een hele pittige periode. Zij missen hun medeleerlingen, maar ook de live uitleg van en interactie met hun docenten. Omgekeerd staan docenten natuurlijk ook veel liever voor de klas, dan dat zij voor de camera uitleg geven aan de leerlingen.

Voor examenleerlingen is het in de klas ook niet als vanouds: de klassen zijn gesplitst en bij de minste coronaverdenking, wordt er in quarantaine gegaan en moeten de lessen ook weer online gevolgd worden. Om alle leerlingen te bedanken voor hun doorzettingsvermogen in deze moeilijke tijd en een hart onder de riem te steken om door te gaan, kregen zij vlak voor de voorjaarsvakantie begon van de school een beachball set.

Aan de ene kant is dit cadeautje een teken van hoop voor de toekomst: wellicht is alles deze zomer weer ‘normaal’ en kun je hier op het strand, bij een picknick of gewoon buiten met veel plezier mee spelen. Anderzijds kun je nu (na al dat binnen zitten) naar buiten gaan en een blinde muur opzoeken om tegenaan te knallen, maar met iemand anders buiten spelen is ook leuk en gezond.

De schoolleiding en het personeel van de Willem hopen dat de leerlingen met dit ‘schouderklopje’ met plezier in beweging blijven.