Minimaal eens per week naar school

0
385

REGIO – De Vereniging van scholen in het voortgezet onderwijs (VO-raad) pleit ervoor om leerlingen vanaf 1 maart weer minimaal één keer per week naar school te laten gaan. Het is namelijk niet verantwoord dat de meeste leerlingen nog langer alleen onderwijs op afstand kunnen volgen.

De huidige situatie leidt tot onderwijsvertraging en tot sociaal-emotionele problemen bij leerlingen. Dit stelt de VO-raad voor aan het OMT en het kabinetsbesluit over hoe aan het voortgezet onderwijs na 1 maart les kan worden geven.

Minimaal één keer per week naar school betekent niet dat leerlingen een volledig lesrooster moeten draaien. Scholen mogen zelf bepalen wat er mogelijk is en het meest belangrijk is dat leerlingen en leraren elkaar weer ontmoeten.

Ook is het belangrijk dat de vooral oudere en kwetsbare leraren met voorrang gevaccineerd worden. Op scholen moet men sinds half januari 1,5 meter afstand bewaren en omdat hiervoor de school vaak te krap is, moet er naar andere mogelijkheden gezocht worden. Bijvoorbeeld het in gebruik nemen van theaters of andere leegstaande gebouwen.

Bron: VO-raad