Herontwikkeling van Poldermolen 8

0
557

PAPENDRECHT – De gemeente onderzoekt de mogelijkheden tot herontwikkeling van de locatie Poldermolen 8. Op dit moment zijn de brandweerkazerne en het politiebureau daar nog gevestigd. De brandweer verhuist echter dit jaar naar de nieuwe kazerne en naar verwachting verhuist de politie in het voorjaar van 2022.

Om snel met de herontwikkeling te kunnen starten heeft de gemeente een stedenbouwkundig kader opgesteld. De gemeenteraad zal op 1 april over dit plan beslissen. Hiervoor zijn twee verkenningen opgesteld. De schetsen en de verkenningen liggen ter inzage van 18 februari t/m 3 maart. Iedereen kan hierop reageren. Op grond van de opmerkingen waar mogelijk en noodzakelijk worden de plannen aangepast in een definitief plan.

In de schetsen wordt uitgegaan van twee, mogelijk drie woontorens van vijf tot tien verdiepingen.