Online event voor wie voor ’t eerst stemt

0
618

REGIO – Wie voor de eerste keer mag stemmen heeft vast allerlei vragen over de verkiezingen. Hoe kies je op wie je stemt? Waarom is het zo belangrijk om te stemmen? Bilbiotheek AanZet helpt hierbij.

Op het First Time Voters-event kan de kersverse 18-plusser in gesprek met jonge kandidaten van de grootste politieke partijen en hen het hemd van het lijf vragen. De belangrijkste landelijke thema’s komen aan bod. Zo wordt het tijdens het stemmen straks nog makkelijker om te bepalen wélk hokje je uiteindelijk rood gaat kleuren op het stembiljet.

Zoals het nu staat, zijn de coronamaatregelen op 1 maart nog steeds van kracht . Er is dan ook maar beperkte ruimte op locatie (Energiehuis, Noordendijk 148, Dordrecht). Daarom is het ook mogelijk om aan te haken via een livestream op het YouTube-kanaal AanZet live.

Bibliotheek AanZet organiseert deze avond in samenwerking met Kunstmin op maandag 1 maart van 18.30 – 20.00 uur. De toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig.