Leerlingen ook actief in vakantie

0
539

PAPENDRECHT – Onder het motto ‘Samen sportief’ gingen leerlingen van de sportklassen van het Willem de Zwijger College in de voorjaarsvakantie eenzame (oude) mensen verrassen. Iedere leerling bracht aan twee mensen uit de doelgroep een kaart.

Op de voorkant stond een foto van de sportklas met de tekst “De sportklas denkt aan u!” Op de achterkant liet de leerling weten hoe hij/zij aan de geadresseerde wilde denken, bij voorbeeld door: boodschappen te doen, te bellen voor een kletspraatje, een rondje te lopen met die meneer en/of mevrouw, te helpen in de huishouding, de hond uit te laten of iets anders. Die activiteit werd natuurlijk ook uitgevoerd, want denken is in dit geval ook doen.

Zo lieten de sportieve leerlingen in deze moeilijke tijd zien, dat een klein gebaar wellicht een grote glimlach kan veroorzaken, want het motto is niet voor niets: “Samen sportief!”