Update defect spoor: dienstregeling nog tot vrijdagnacht gehalvee

0
112
De scheur in de spoordijk in Gorinchem, foto: ProRail

REGIO – Op het spoor tussen Dordrecht en Gorinchem rijden zeker tot vrijdagnacht 04.00 rijden nog slechts twee treinen per uur. Daarmee is de dienstregeling tijdelijk gehalveerd.

Aanleiding is het ontstaan van een scheur in de spoordijk in Gorinchem. De scheur werd donderdag geconstateerd. De scheur is ongeveer 65 meter lang en op sommige plekken een halve meter diep. Hoe de scheur is ontstaan, wordt onderzocht. Om de veiligheid te waarborgen, mogen treinen op dit stuk spoor maar 40 km/per uur rijden. Door deze maatregel kunnen er tijdelijk slechts twee in plaats van vier treinen per uur rijden tussen Dordrecht en Gorinchem.

Meetapparatuur
“Het is nog onduidelijk tot wanneer dit duurt. We vinden dit heel vervelend voor reizigers, maar we willen de veiligheid kunnen garanderen. Vakspecialisten van ProRail werken aan een oplossing op korte termijn. Volledig herstel van de scheur gaat helaas waarschijnlijk langer duren. We plaatsen meetapparatuur om de veiligheid te kunnen bewaken”, zegt Martijn de Graaf, woordvoerder bij ProRail.

Dit is een artikel van onze mediapartner RTV Dordrecht.