Omwonenden ‘niet zo gelukkig’ met plan voor azc in Zwijndrechts hotel

0
120
Hotel Ara, foto: Corrado Francke

ZWIJNDRECHT – Omwonenden van Hotel Ara in Zwijndrecht hebben weinig begrip voor de komst van asielzoekers naar hun dorp. De gemeente kondigde vrijdagavond aan maximaal 300 mensen te willen opvangen in het hotel. Buurtbewoners noemen vooral hun veiligheid als grootste punt van zorg.

Rust overheerst aan de westkant van Zwijndrecht. Het gebied langs de Veerweg wordt vooral gebruikt door mensen die met hun hond een rondje komen lopen. Zo ook een vrouw, die ‘hoopt dat het meevalt’ maar ook bezorgd is.

Wandelaars en kinderen
“Ik ben er niet zo gelukkig mee omdat ik dit recreatiegebied graag veilig wil houden voor wandelaars en spelende kinderen”, zegt ze. Om er vervolgens aan toe te voegen: “Ik heb er wel begrip voor dat mensen een woonhuis moeten hebben.”

Een andere Zwijndrechtse dame die er met haar viervoeters op uit is getrokken, houdt ook gemengde gevoelens aan het nieuws over. “Ik snap dat ze ergens moeten worden opgevangen, maar hoop wel dat het zonder overlast kan”, zegt ze.

Linksboven het hotel, rechtsonder de dichtstbijzijnde woningen, foto: Corrado Francke

Gebakken peren
Aan de Lindtsedijk, enkele honderden meters van het hotel vandaan, is de stemming een stuk pessimistischer. “Ik snap dat ze voor deze locatie kiezen, maar ze hadden ons iets eerder moeten informeren. Nu zitten we met de gebakken peren”, zegt een bewoonster.

Maandagavond staat voor bewoners van de Lindtsedijk een informatieavond op de planning. “Maar het besluit is al genomen, volgens mij. Er is nooit ruggespraak met wie dan ook geweest.”

Dit is een verhaal van Corrado Francke voor onze mediapartner RTV Dordrecht.