Vooral door rood rijden aangepakt tijdens extra verkeerscontroles in Dordrecht

0
87
Foto: Pixabay

DORDRECHT – Omdat veel mensen klagen over verkeersoverlast voert de gemeente Dordrecht dit jaar extra controles uit. Daarbij wordt gelet op de grootste ergernissen in het verkeer, zoals te hard rijden en bellen in de auto of op de fiets.

In het laatste kwartaal van 2023 heeft de politie 7 extra controles uitgevoerd bovenop de reguliere controles die sowieso worden uitgevoerd. Tussen juli, augustus en september waren dat er maar liefst 26. De meeste boetes werden in de laatste maanden van 2023 uitgedeeld voor bestuurders die door een rood verkeerslicht reden: 43 kunnen een boete van 280 euro op de mat verwachten.

Daarnaast werden 40 bekeuringen uitgeschreven voor het bellen in het verkeer. De hoogte van een boete voor automobilisten is 380 euro en voor fietsers 140 euro.

Te hard rijden lijkt minder populair te zijn in Dordt. In het laatste kwartaal zijn er 12 boetes uitgedeeld aan automobilisten die te hard reden. Dit aantal staat los van het aantal boetes die voorkomen uit de flitspalen in onze stad. De bestuurders reden tussen de 13 en 45 kilometer te hard. In het derde kwartaal werden er nog 50 boetes uitgeschreven voor te hard rijden. Daarentegen werden er in die periode ook wel meer controles uitgevoerd, wat een vertekend beeld kan geven van het aantal bekeuringen.

Dit is en artikel van Marjolein Vos voor onze mediapartner RTV Dordrecht.