Dordrecht: ‘Geef Chemours geen vergunning voor lozen TFA’

0
81
Foto: Corrado Francke

REGIO – De gemeente Dordrecht adviseert provincie en DCMR (Dienst Centraal Milieubeheer Rijnmond) om chemieconcern Chemours geen vergunning te geven voor het legaal lozen van de PFAS-stof TFA. Vorig jaar kwam aan het licht dat het bedrijf illegaal TFA loosde, waarna de DCMR dwangsommen oplegde om deze lozing te stoppen.

Wethouder Tanja de Jonge maakte dinsdagavond tijdens het vragenhalfuurtje van de Dordtse gemeenteraad duidelijk dat, gezien het verleden met het bedrijf, Dordrecht momenteel geen vertrouwen heeft in Chemours. Er zijn eerder rechtszaken gevoerd met andere gemeenten over de lozing van PFAS.

Vragen SP
In reactie op vragen van SP-commissielid Meta Kamphuis bevestigde De Jonge het standpunt van de gemeente dat een vergunning voor de lozing van TFA niet moet worden afgegeven.

Of dat uiteindelijk gaat gebeuren, hangt van de provincie af. Dit voorjaar komt er nog een advies van DCMR aan de provincie.

Dit is een artikel van Corrado Francke en Ron van de Rhee voor onze mediapartner RTV Dordrecht.