Voorlichting over Tinnitus in Albert Schweitzer Ziekenhuis

0
81
Foto ter illustratie, foto: Pixabay

REGIO – Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland hebben last van oorsuizen. De medische term is Tinnitus en het probleem komt in verschillende vormen voor, zoals een keiharde piep, een suizend geluid of een harde trilling. Op donderdagavond 8 februari organiseren het Albert Schweitzer Ziekenhuis en de Nederlandse Vereniging Voor Slechthorenden (NVVS) Rotterdam een voorlichtingsavond over Tinnitus.

De avond is bedoeld voor iedereen die zelf last heeft van oorsuizen, maar ook voor familie, werkgevers en andere belangstellenden.

“Tinnitus is een ernstig probleem dat toeneemt onder andere omdat veel mensen langdurig aan hard geluid worden blootgesteld, laat een woordvoerder van de NVVS weten. “Helaas is er nog geen genezing mogelijk, ondanks het feit dat dit hier en daar wel wordt gesuggereerd.”

Onzin
“Je kunt wel met Tinnitus leren omgaan door bijvoorbeeld veel rust te nemen, de juiste hoorhulpmiddelen aan te schaffen of een training te volgen. Maar er wordt ook veel onzin over Tinnitus verkondigd. Daarom organiseren het Albert Schweitzer Ziekenhuis en de NVVS Rotterdam een voorlichtingsavond. ”Een ervaringsdeskundige en een KNO arts delen hun ervaring en kennis. Ook is er ruimte om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen.

De bijeenkomst vindt plaats op 8 februari in de aula van het Albert Schweitzer Ziekenhuis, locatie Dordwijk en duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur. Aanmelden kan via www.stichtinghoormij.nl/agenda.

Dit is een artikel van Marjolein Vos voor onze mediapartner RTV Dordrecht.