Celstraf voor Zwijndrechtse vader (46) die zijn dochter jarenlang misbruikte

0
98
Foto: Pixabay

REGIO – Een vader (46) uit Zwijndrecht moet twintig maanden, waarvan zes voorwaardelijk, de cel in omdat hij zijn dochter in de afgelopen jaren meermaals heeft misbruikt. Dat begon volgens de rechtbank toen zij tien jaar was en vond ‘op regelmatige basis’ plaats.

De man is meermaals bij zijn dochter in bed gaan liggen, waarna hij zijn vingers bij haar naar binnen bracht en haar blote borsten betastte. Dit deed hij terwijl zij aangaf dit niet te willen. De rechter neemt het de verdachte kwalijk dat hij ‘op grove wijze inbreuk heeft gemaakt op de lichamelijke integriteit van het slachtoffer’, terwijl zij zich in haar eigen slaapkamer veilig moet voelen.

Paniekaanvallen en PTSS
De rechtbank acht het misbruik bewezen. Verklaringen van de dochter passen bij de verklaring van haar broer dat de verdachte altijd langer bij haar in bed bleef liggen en dat hij zijn zusje vanuit haar kamer “niet doen” of “houd op” hoorde zeggen als de vader bij zijn dochter was. Ook verklaarde de moeder dat zij de vader meerdere keren aantrof in het bed van het meisje.

Het misbruik, dat gebeurde tussen 2017 en 2021, heeft veel indruk gemaakt op de dochter. Ze heeft nog altijd last van paniekaanvallen en wordt intensief behandeld voor haar PTSS. Volgens haar advocaat kan ze ‘geen normaal leven leiden’ zoals haar leeftijdsgenoten.

Pistool in huis
De man is verder veroordeeld voor het mishandelen van zijn ex, nadat hij in mei vorig jaar een glas tegen haar hoofd gooide. Op diezelfde dag maakte hij zich schuldig aan wapenbezit: de man had een pistool in huis.

Twee weken later ging de man weer de fout in. In zijn geboorteplaats Hendrik-Ido-Ambacht vernielde hij toegangspoorten van een parkeergarage bij een appartementencomplex, scheurde hij met 80 kilometer per uur door verschillende straten waar 50 is toegestaan en knalde hij op de Rietlaan tegen een lantaarnpaal.

Behandeling en contactverbod
Naast de celstraf moet de vader zich voorlopig melden bij reclassering, moet hij zich laten behandelen door een zorgverlener, heeft hij een contactverbod van twee jaar met zijn dochter en moet hij meewerken aan een alcohol- en drugstest.

Verder moet de Zwijndrechtenaar verschillende schadevergoedingen betalen: 15.000 euro aan zijn dochter, ruim 9500 euro aan de eigenaar van de parkeergarage en 1000 euro aan de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht vanwege de gesloopte lantaarnpaal.

Dit is een verhaal van Corrado Francke voor onze mediapartner RTV Dordrecht.