Vanaf 2025: iedere tien minuten een trein tussen Dordt, Rotterdam en Den Haag Centraal

0
64
Foto: Corrado Francke / RTV Dordrecht

REGIO – Je moet nog even geduld hebben, maar de NS wil volgend jaar meer treinen laten rijden tussen Dordrecht, Rotterdam en Den Haag Centraal. Van maandag tot en met donderdag moet er iedere tien minuten een trein vertrekken. Nu is dat alleen nog zo in de spits.

Deze aanpassing van de dienstregeling gaat gelden voor de trajecten Dordrecht-Rotterdam Centraal en Rotterdam-Den Haag-Leiden-Schiphol.

De Intercity tussen Den Haag Centraal, Leiden, Haarlem en Amsterdam Centraal zal op vrijdag- en zaterdagavond tot ongeveer 00:30 uur elk kwartier rijden. “We verwachten dat deze flinke uitbreiding stimuleert om in het weekend meer van de trein gebruik te maken, bijvoorbeeld als mensen een concert bezoeken. Daarnaast gaan er op vrijdagen meer treinen rijden tussen Den Haag en Utrecht, tussen Rotterdam en Utrecht en tussen Leiden en Schiphol”, laat de NS weten.

Naast deze aanpassingen wil de vervoerder ook extra treinen inzetten tussen Utrecht en Den Haag en Utrecht en Rotterdam op zaterdag- en zondagochtend. En moeten er meer sprinters tussen Leiden en Schiphol gaan rijden op vrijdag.

De nieuwe dienstregeling gaat op 15 december in.

Dit is een artikel van Marjolein Vos voor onze mediapartner RTV Dordrecht.