ASZ neemt weer coronapatiënten aan

0
19

DORDRECHT – Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht is vanaf dinsdagmiddag weer open voor corona- en coronaverdachte patiënten. Het ziekenhuis voerde maandag rond het middaguur een opnamestop in voor deze patiënten voor 24 uur, vanwege personeelsproblemen en te weinig beschikbare bedden, omdat patiënten niet snel genoeg weer weg konden. Door deze opnamestop is er nu weer voldoende ruimte gemaakt.

Peter van der Meer van de Raad van Bestuur zei dinsdagochtend op Radio Rijnmond dat inmiddels 73 mensen van de afdeling verpleegkunde thuis zitten omdat zij het virus hebben opgelopen. “Dat zijn ongeveer twee verpleegafdelingen. In het gunstigste geval kunnen we hen acht dagen niet inzetten, maar er zijn helaas ook mensen die langer last houden.”

Het Albert Schweitzer heeft zo’n veertig plekken voor coronapatiënten. Daarnaast zijn er tien tot vijftien plekken voor patiënten met een verdenking van corona. Die waren maandag allemaal bezet, maar inmiddels zijn er maximaal tien coronabedden vrijgekomen.

Bron: Rijnmond.nl