Commerciële teststraat in Papendrecht

0
33

PAPENDRECHT – Maandag 26 oktober wordt er in Papendrecht een commerciële Covid-teststraat geopend. Dit is een samenwerking van arbodienst LENGG, bouwbedrijf VORM en laboratorium Nutrilab. Behalve werknemers van verschillende bedrijven kunnen ook particulieren zich hier laten testen, zij het tegen betaling. Het is nog niet bekend wat de kosten zullen bedragen.

Maandag kunnen er 90 mensen worden getest, maar dat aantal zal aan het eind van de week 275 personen per dag zijn. Het is de bedoeling dat mensen die een test aanvragen op dezelfde dag langs kunnen komen. De teststraat zal maandag tot en met vrijdag geopend zijn van 8.00 uur tot 18.00 uur. Ook in Giessen staat trouwens een teststraat van dit lab.

Nutrilab gebruikt de PCR-test, die GGD’s ook gebruiken. Alleen is de test er niet gratis. In Giessen betalen mensen €119 euro. Daar staat tegenover dat het bedrijf belooft binnen 24 uur een uitslag te hebben.

De teststraat komt aan de Coornhertstraat achter het voormalige hoofdkantoor van VORM, dat kort geleden verhuisd is naar Rotterdam.

Het personeel voor de teststraat wordt geworven via een uitzendbureau en samen met horecabedrijven, waarvan de medewerkers nu thuis zitten.

De GGD waarschuwt niet verantwoordelijk te zijn voor de kwaliteit van tests die in commerciële teststraten worden uitgevoerd. De overheid adviseert mensen zich te laten testen bij de GGD. De resultaten van de tests moeten bij de GGD worden gemeld. Nutrilab stelt alleen gevalideerde tests te gebruiken. Het contact met de GGD verloopt volgens directeur Pieter Vos ‘uitstekend’.

Bron: AD De Dordtenaar
Foto: Hans Hulswit