Cultuurmenu voor basisscholen in bibliotheek

0
142

PAPENDRECHT – Basisscholen van groep 7 en 8 volgen in Bibliotheek Aanzet het Cultuurmenu. Het Cultuurmenu is een creatief programma in het kader van “75 jaar Bevrijding”.

Over de betekenis van oorlog en vrijheid wordt met behulp van het Cultuurmenu in de vorm van taalactiviteiten nagedacht.

Maandag 7 december was groep 8 van OBS De Knotwilg aan de beurt voor het Cultuurmenu. Er zijn in totaal 22 groepen die het creatieve taalprogramma volgen. Iedereen leert er wat van op zijn of haar eigen manier; sommige kinderen zijn heel creatief en andere wat minder, dit vertelt Ineke de Bruin, medewerkster van de bibliotheek.

Samen met cultuurcentrum ToBe uit Dordrecht en hiphop rapper Kay Slice uit Rotterdam organiseert de bibliotheek het programma. Het Cultuurmenu met de groepen 7 en 8 bestaat onder meer uit het schrijven van een rap, het maken van een linoleum-afdruk en een muurschildering.

Rapper Kay Slice, soul/hiphop artiest ging maandag met de kinderen van De Knotwilg aan de slag met het schrijven van een rap. Kay is goed in schrijven en is goed met de microfoon. Hij legt uit dat hij probeert te zorgen dat de kinderen zich vrij voelen en durven te schrijven wat ze willen.

De kinderen reageren enthousiast op het Cultuurmenu. De bibliotheek wil de gemaakte kunstwerken van de kinderen graag exposeren. Dit zal waarschijnlijk plaatsvinden in de voorjaarsvakantie van 2021.

Bron: de Klaroen